Minhen čeka 5.000 zvezdaša! (FOTO) (VIDEO)

| |

Bajern dostavlja na Marakanu 3.300 ulaznica za Delije, ali biće više navijača srpskog šampiona na stadionu u Nemačkoj

Crvena zvezda će u Minhenu imati podršku od preko 5.000 navijača. Klubu će od Bajerna biti dostavljeno 3.300 ulaznica na osnovu pet odsto kapaciteta Alijanc arene, a očekuje se da i zapažen broj Srba koji žive i rade u Nemačkoj uspe da obezbedi ulazak na stadion 18. septembra, ali će naravno domaći simpatizeri biti u ogromnoj većini.

Bajernovi navijači važe za jedne od najlojalnijih u Evropi, veći deo stadiona rasproda se pre sezone preko godišnjih ulaznica, tako je i sada.

Kao i do sada, rukovodstvo Crvene zvezde daće ulaznice na raspolaganje organizovanoj grupi Delija koja će interno vršiti prodaju. Interesovanje za gostovanje u Minhenu je ogromno i nema sumnje da će kontingent biti razgrabljen, kao za meč plej-ofa kvalifikacija u Bernu sa Jang bojsom.

Za razliku od prethodne jeseni, Crvenoj zvezdi nije zabranjeno da ima gostujuće navijače u prva dva meča grupne faze Lige šampiona. Kazna je bila propisana za prethodni ciklus zbog prestupa u kvalifikacijama, pa na Marakanu nisu dostavljane ulaznice za mečeve sa Pari sen Žermenom na Parku prinčeva i Liverpulom na Enfildu.

To nije značilo i da je Zvezda bila bez podrške u Francuskoj i Engleskoj, ali navijači nisu bili grupisani, nego rasuti po tribinama. Takva situacija nije donosila probleme organizatorima, jedini incident je zabeležen ispred Park prinčeva, ali u režiji fanova Pari sen Žermena koji su napali Srbe.

Kad je utakmica sa Bajernom u pitanju, ima navijača koji su već krenuli u akciju ili realizovali kupovanje karata preko legalnih preprodavaca ulaznica po skupljoj ceni, postoji nekoliko specijalizovanih sajtova te vrste, sa maksimalnom pouzdanošću oko validnosti ulaznica i dostave na vreme.

LJubav prema klubu nekada nema cenu, a gostovanje u Minhenu za svakog zvezdaša ima posebnu dimenziju zbog istorijata mečeva. Trijumf nad Bavarcima u Nemačkoj bio je ključan za plasman u finale Kupa šampiona 1991. godine, a svaki od susreta Bavaraca i crveno-belih sa Marakane imao je zanimljiv sadržaj.

Bajernu pripada uloga favorita kao nikad pre, pogotovo u minhenskom meču, ali takva pozicija ne smanjuje zvezdašima žar za prisustvom utakmici. Sektor namenjen gostujućim navijačima biće ispunjen u skladu sa veličinom kluba i nivoom takmičenja.

Za razliku od prethodna dva gostovanja Crvene zvezde u Minhenu, igraće se na modernijem sportskom objektu. Savićević, Pančev i Binić blistali su na Olimpijskom stadionu, a sada je Bajern domaćin na velelepnoj Alijanc areni. Zvaničan kapacitet je 70.000 mesta, ali u oticaju je 66.000 ulaznica.

Izvor:zurnal.rs

Previous

NJIMA NE SMETA CENA KARATA: Redovi ispred ‘Marakane’ za ulaznice za Ligu šampiona (FOTO)

PRENOS: Srbija – Argentina: Spisak svih kanala koji prenose utakmicu (FOTO)

Next

Leave a Comment